Ασφαλιστήριο υγείας. Αξίζει να έχω;

Αν δεν έχω ασφαλιστήριο Υγείας, πρέπει να αποκτήσω? Αν έχω ένα παλιό ασφαλιστήριο να το κρατήσω ή να το αλλάξω ?Και στις δύο περιπτώσεις που πρέπει να δώσω ιδιαίτερη βαρύτητα ?

Κατ’ αρχήν θα πρέπει να αποφασίσετε αν χρειάζεστε εσείς ή και η οικογένειά σας ένα ασφαλιστήριο Υγείας σε μια Ασφαλιστική εταιρία. Ποιοι είναι οι λόγοι που ιδιαίτερα στη σημερινή ανασφαλή εποχή ο Έλληνας πολίτης χρειάζεται ένα ασφαλιστήριο Υγείας ?

Η οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα μας αυτήν την εποχή, έχει επηρεάσει και τον τομέα της Δημόσιας Υγείας. Δεν είναι τυχαίο που τα Δημόσια Νοσοκομεία δεν έχουν να δώσουν ούτε μια γάζα στους ασθενείς. Δεν είναι επίσης τυχαίο το ότι η πλειονότητα των Ελλήνων ασθενών καταφεύγει στα μεγάλα Ιδιωτικά Νοσοκομεία. Όλοι αυτοί άραγε είναι άνθρωποι με μεγάλα εισοδήματα ? Φυσικά και δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Δεν υπάρχουν τόσοι πολλοί πλούσιοι στην Ελλάδα, όλοι αυτοί που προτιμούν τα Ιδιωτικά Νοσοκομεία είναι, απλά, ασφαλισμένοι σε κάποια Ασφαλιστική Εταιρία.

Σήμερα λοιπόν όλοι έχουμε ανάγκη να έχουμε στο συρτάρι του σπιτιού μας ένα ασφαλιστήριο Υγείας σε μια Ασφαλιστική Εταιρία. Η Υγεία μας, το γνωρίζουμε όλοι, είναι το πολυτιμότερο αγαθό που έχουμε σ’ αυτή τη ζωή. Αν η πολιτεία δεν μπορεί να μας προσφέρει αυτό το πολύτιμο αγαθό, ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΤΟ ΕΣΕΙΣ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ.

Τα τελευταία 25 χρόνια, είναι πολλοί εκείνοι οι οποίοι έχουν κάνει ένα ασφαλιστήριο που εκτός των άλλων περιλαμβάνει μέσα και καλύψεις Υγείας. Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει  να δείτε το θέμα κάθε άλλο παρά επιφανειακά.

Θα πρέπει να καταγράψετε με τη βοήθεια του ασφαλιστή σας, τις καλύψεις που σας προσφέρει αυτό το συμβόλαιο και μετά να αναρωτηθείτε αν αυτές οι καλύψεις είναι ικανές να ανταποκριθούν στην πραγματικότητα. Υπάρχουν ασφαλιστήριο Υγείας του 1990 που λήγουν αφ’ ενός σε 5 – 10 χρόνια και οι ασφαλισμένοι από εκεί και μετά, τότε δηλαδή που θα έχουν μεγαλύτερη ανάγκη ασφάλισης, θα είναι ανασφάλιστοι.

Αυτό λοιπόν που επιβάλλεται είναι να επαναδιαπραγματευτείτε το ίδιο το συμβόλαιο ή ένα άλλο με καλύψεις που να ανταποκρίνεται στη σημερινή και αυριανή πραγματικότητα.

Αν δεν είστε ασφαλισμένοι, σύμφωνα με τα παραπάνω έχετε μεγάλη ανάγκη ασφάλισης. Πολλοί λένε ότι δεν ασφαλίζονται

α) είτε διότι είναι νέοι,

β) είτε διότι είναι υγιείς,

γ) είτε διότι δεν έχουν πολλά χρήματα.

Εμείς σ’ αυτά έχουμε να  απαντήσουμε τα παρακάτω:

Οι νέοι πράγματι έχουν μικρές πιθανότητες να ασθενήσουν, δεν υπολογίζουν όμως ότι οι σημερινοί νέοι μεγαλώνουν και επομένως σαν μεγάλοι εκτός του ότι έχουν πιθανότητες ασθενείας, θα έχουν και την «ατυχία» να πληρώσουν τότε πολύ μεγάλα ασφάλιστρα που σίγουρα θα είναι πολύ περισσότερα από αυτά που θα καταβάλουν σήμερα. Υπάρχει ακόμα ένας λόγος που επιβάλλεται να ασφαλιστούν σήμερα. Τότε δεν θα ξέρουν θα έχουν τη κατάλληλη υγεία ώστε οι ασφαλιστικές εταιρίες μπορούν να τους ασφαλίσουν.

Όσον αφορά τα Ετήσια Ασφάλιστρα που θα καταβάλει ένας νέος 25 ετών μπορεί να είναι της τάξης των 290 €, ενώ κάποιος άλλος πχ 45 ετών τα Ετήσια Ασφάλιστρα που θα καταβάλει είναι της τάξης των 510 €.

Το ερώτημα που γεννιέται αυτή τη στιγμή στο μυαλό μας είναι το εξής :

Να κρατήσω τον κίνδυνο για τον εαυτό μου ή να τον μεταφέρω σε κάποια ασφαλιστική εταιρία και να κοιμάμαι τα βράδια ήσυχος.

No comments

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.